Innovaties in de sportwereld

Sport en technologie worden een steeds hechter team de laatste jaren. Innovaties in de sportwereld ontwikkelen zich in rap tempo. Vernieuwingen in de sport, zoals bijvoorbeeld de sporthorloges, waren enige jaren geleden nog reden voor een staande innovatie.

Tegenwoordig kunnen we door middel van big data en sensoren perfect analyseren waar nog kansen en mogelijkheden liggen binnen de topsport en breedtesport.

Wel eens een VR-bril op gehad om een potje tennis van dichtbij mee te maken? Het wordt bijna eerder een gewoonte dan een uitzondering.

Er zijn een aantal partijen die al perfect weten hoe ze aanbiedingen kunnen toespitsen op grote schare supportersgroepen en deze aanbiedingen worden enkel en alleen gebaseerd op grote hoeveelheden data. Kortom, of je nu sportmarketeer bent binnen een groot bedrijf of je ontwikkeld sportproducten voor in de retail.

Je komt ogen tekort in ons brede aanbod aan innovaties in de sport.

 


 

Alle innovaties in de sport op een rij


Sci Sports

Data. Ook in de topsport kunnen we er niet meer omheen. Als we de cijfers van Statista erbij pakken, dan zien we dat er binnen een tijdsbestek van 12 jaar (2005-2017) inmiddels een verdubbeling heeft plaatsgevonden van de jaarlijkse wereldwijde omzet.

In deze miljardenindustrie zijn innovaties van essentieel belang om de prestaties van teams en individuen naar ongekende hoogte te doen stijgen.

Een bedrijf die hier perfect op in speelt is SciSports. Sci Sports ontwikkelde verschillende waardevolle tools voor voetbalorganisaties om de professionals binnen deze sportorganisaties te voorzien van de meest geavanceerde apparatuur. De tools zijn met name voor de clubs, zaakwaarnemers en spelers erg bruikbaar in hun dagelijkse uit te voeren taken.

 

Sci Sports data leverancier toonaangevende topclubs

De ontwikkelingen binnen dit bedrijf uit Enschede zijn niet onopvallend gebleven binnen de voetbalwereld.

Toonaangevende topclubs uit de Duitse Bundesliga en Engelse Premier League klopte al aan bij dit bedrijf om hen te voorzien van de meest accurate data die voortkomt uit de gespeelde wedstrijden en trainingsarbeid.

Sci Sports performance indicator

Daarnaast levert Sci Sports ook data aan die waardevol kan zijn voor:

  • te nemen beslissingen over mogelijk nieuwe miljoenenaankopen op de transfermarkt.
  • scouts die aan de hand van de data nog gerichter op zoek kunnen naar dat ene toptalent in de vertegenwoordigende jeugdelftallen
  • trainingsintensiteit per individu
  • trainingsprogramma’s die op basis van de data per individu kunnen worden aangepast

sci sports visual memphis depay

Sci Sports is een van de vele innovaties in de sport waarbij data centraal staat.

Het is een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat klein begon op een zolderkamer in Enschede en vervolgens als een paddestoel uit de grond is geschoten, omdat nu ook de grote sportorganisaties het belang in gaan zien van deze statistieken.

  • Wilt u meer van dit soort baanbrekende innovaties in de sport als allereerste in uw mailbox ontvangen?
  • Wilt u toegang krijgen tot de omgeving waar deze en meer van dit soort sport innovaties centraal staan?

 Vraag hieronder het inkijkexemplaar aan en neem alvast een voorproefje op de laatste innovaties