Duurzaamheid. Een hot item deze dagen. Het is goed om te zien dat een hoop wereld veroverende innovaties in Nederland ontstaan. Wie zijn die bedrijven die met deze baanbrekende duurzame ideeën en technieken aankomen? We gaan onze plek in de innovatieranglijsten steeds vaker terugzien. Als land zal Nederland hiermee steeds meer als volwaardig innovatieland worden gezien. Het mooie is dat duurzaamheid in meerdere sectoren wordt geïmplementeerd. Lees snel verder welke innovaties en bedrijven jouw bedrijf of project een boost kunnen geven.


Alle duurzame innovaties op een rij


Gogoro – ‘The Future of Energy’

Gogoro is van mening dat slimme energie de sleutel is om steden slimmer en leefbaarder te maken voor iedereen.

Met een modern ontwerp, sterke engineering en zakelijk denken, draait Gogoro het oude brandstof / voertuig-paradigma op zijn kop.

Elke vooruitgang binnen dit project is gericht op het creëren van meer aanpasbare en duurzame energiesystemen, daarnaast geeft het de nieuwe generatie de macht om voor een ​​schonere, slimmere toekomst te kiezen.

gogoro duurzame energie


Flixbus

Busreizen waarbij de nadruk ligt op veiligheid en duurzaamheid. Dat is waar de Flixbussen om bekend staan.

Europa groen maken is de belangrijkste missie van Flixbus. Door heel Europa blijft het netwerk groeien  van dit prachtige bedrijf.

Wat krijg je ervoor terug als passagier/klant?

 • Comfort – genoeg beenruimte
 • Zitplaatsen gegarandeerd
 • Snelle internetverbinding voor smartphones
 • Keuze uit meer dan 2.000 bestemmingen door heel Europa

flixbus

Dagelijks biedt de Flixbus meer dan 300.000 dagelijkse ritten aan in 27 verschillende landen.

Deze busmaatschappij biedt ook CO2 neutrale busreizen aan. Hiervoor werken ze onder andere samen met Atmosfair. 

Een kleine donatie zorgt ervoor dat de geringe uitstoot wordt gecompenseerd.


Een kraan waarmee je liters water bespaart

Een waterbesparende kraan die maar liefst 98% water bespaart in vergelijking met ‘gewone kranen’.

De spuitkop onder de kraan heeft twee verschillende standen. Bij de ene stand wordt het water vernevelt en bij de andere stand wordt er water gespoten met een besparing van 85%.

Jaarlijks verbruiken Nederlanders ongeveer 119,2 liter per persoon per dag. Dat is erg veel en kan met deze innovatie sterk worden teruggebracht.


Afvalverwerkingsplatform

Een adviesbureau gericht op het maken van efficiënte inzamelplannen voor bedrijven met betrekking tot afvalinzameling, kosten besparing en inzamel efficiency.

Dit adviesbureau gebruikt slimme technieken en heeft een onafhankelijke marktpositie en maakt zaken inzichtelijk en geeft daarnaast de mogelijkheid de vinger op de zere plek te leggen.

Dit adviesbureau bevordert de circulaire economie en weet effectieve keuzes te maken door middel van het gebruik van big data.

Alle voordelen op een rij:

 • Kosten besparing
 • Vermarkten naar afval- en grondstofwaarde
 • Onafhankelijk en meetbaar maken van afvalstromen

Voor welke industrieën is deze innovatie interessant?

 • Landbouw, bosbouw en visserij
 • Bouwbedrijven
 • Cultuur, sport en recreatie
 • Financiële instellingen
 • Industriële bedrijven
 • Marketing, innovatie en veranderwetenschap

Flexibel drooggelegd tegelsysteem

Een systeem die je zonder specie of lijm kunt leggen en 6x sneller wordt gelegd dan de traditionele huidige methodes. Onmogelijk? Welnee! Er zitten juist een hoop voordelen aan dit systeem.

Voor wie is dit systeem uitermate geschikt?

 • Kantoorpanden
 • Terminals van luchthavens
 • Autodealers

Eerst zien dan geloven:

Voordelen van dit systeem:

 • Vloer wordt droog en schoon gelegd
 • Elke tegel kan worden gebruikt (keramiek, hout, natuursteen en meer..)
 • 6x sneller gelegd dan huidige systemen
 • Geen lijm of specie gebruikt

 

PV op maat productieprocessen en machines 

Hoe val je op in de wereld van de zonnepanelen? Door economische waarde toe te voegen aan de zonnepanelen.

Hoe voeg je die waarde toe dan aan zonnepanelen? Dat wordt perfect uitgelegd in het filmpje van Solliance hieronder!

Voor welke segmenten is deze innovatie interessant?

 • Bedrijven actief in de productie en distributie van elektriciteit
 • Informatie en communicatie industrie. Bedrijven die de volgende generatie door middel van lezingen, workshops e.d. meenemen in de ontwikkelingen binnen de duurzame sector

 


 

Solarus PowerCollectors

Na een succesvolle crowdfunding actie wist Solarus maar liefst 800.000,- euro op te halen. In totaal is er al 6.7 miljoen euro geïnvesteerd in dit bedrijf. Het resultaat? Een prachtig gebouw waar nu met de beste apparatuur de PowerCollectors in grote aantallen kunnen worden geproduceerd.

Waar vinden we deze powercollectors nu al terug? 

De powercollectors staan inmiddels geïnstalleerd op Hilton hotels in Kaapstad, Zuid Afrika. Daarnaast zijn er business partnerships gesloten in landen als Cyprus, Zwitserland, Rwanda en India.

Hoe ziet 2018 eruit voor Solarus? 

2018 wordt het jaar waarin een nieuwe investeringsronde zal plaatsvinden. Op deze manier kan een nog snellere groei worden gerealiseerd. U heeft de mogelijkheid om aandeelhouder te worden van dit alsmaar groeiende bedrijf.

 

“Investeer in de toekomst. Investeer in Solarus!”


 

Powerwindow: Een raam dat duurzame energie opwekt!

Physee, het bedrijf achter deze innovatie is gevestigd in Delft. Met deze volledig transparante, kleurloze ramen zal met behulp van zonnecellen omzetten in elektriciteit.

 


Elga Hybride warmtepomp

De Elga hybride warmtepomp is een energiebesparende oplossing die gebruikt wordt in de bestaande woningbouw. De warmtepomp werkt samen met iedere gasketel. De Elga bestaat uit twee verschillende units. Een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit wordt geïnstalleerd naast de gasketel en de buitenunit wordt geïnstalleerd op het dak, aan een gevel of in uw tuin. elga hybride warmtepomp

Hoeveel bespaar je met de Elga hybride warmtepomp?

De warmtepomp van Elga is voorzien van een A++ energielabel en werkt samen met alle huidige gasboilers of stadsverwarmingssystemen. De Elga biedt een aanzienlijke besparing op het gasverbruik voor verwarming (besparing van 50-80%). De energie vanuit de buitenlucht wordt gebruikt om het huis binnen te verwarmen.

Wanneer de woning geschikt is voor dit systeem, dan kan de warmtepomp ook afkoelen. Een totale besparing van 35% op de energierekening is prima haalbaar in Nederland. Voor bestaande woningen is de warmtepomp het best toepasbaar.

Elga warmtepomp subsidie

In Nederland is er een zeer interessante ISDE-subsidieregeling beschikbaar voor de hybride warmtepomp Elga. Momenteel bedraagt de subsidie 1700,- euro. Omdat er de laatste jaren steeds meer wordt ingezet op duurzaamheid. Zullen we steeds meer van dit soort duurzame innovaties terugzien in ons dagelijks leven. Wilt u als een van de eerste op de hoogte blijven van dergelijke innovaties? Vraag dan nu een inkijkexemplaar aan of abonneer u op een van onze abonnementen en geef de concurrentie het nakijken.


 

HD Clean Tunnel System 

De HD Clean Tunnel System biedt de mogelijkheid om de warmte in een tunnel om te zetten in energie. Tegelijkertijd voorkomt het dat gevaarlijk vervuilde lucht ontsnapt uit tunnels en weg afdekkingen naar de open lucht.

Door gebruik te maken van de luchtstromen die worden gecreëerd door het verkeer en het maken van zogeheten ‘luchtgordijnen’ voor de tunnelingang, zorgt het systeem ervoor dat ten minste 90% van de vervuilde lucht in de tunnel wordt opgevangen.

HD Clean Tunnel System

Een filterinstallatie in de tunnel recycled de vervuilde lucht en blaast de schone lucht terug de tunnel in. De warmte die vrijkomt in de tunnel wordt omgezet in energie voor het verwarmen van water en het mogelijk produceren van elektriciteit.

Het concept is afgeleid van ‘onze’ jarenlange ervaring in klimaatbeheersing, integrale veiligheid en industriële ventilatie in combinatie met een samenwerking tussen: Rijkswaterstaat, TNO, Dura Vermeer, Cabot, Donaldson, Technische Universiteit Eindhoven, IF Technology en GEA Grosso.

Het gebruik maken van het HD Clean Tunnel-systeem maakt de toename van de dichtheid van de bebouwing langs de snelweg en de kwaliteit van het leven in de stad mogelijk. Wilt u als een van de eerste op de hoogte blijven van dergelijke innovaties? Vraag dan nu een inkijkexemplaar aan of abonneer u op een van onze abonnementen en geef de concurrentie het nakijken.